Plan voor reclamemast en verwijsmast op Park15

30-3-2021

Twee bedrijven, Giesbers en K3Delta, willen een reclamemast respectievelijk een verwijsmast plaatsen op Park15, langs de A15. Zij hebben daarvoor aanvragen ingediend bij de gemeente Overbetuwe. Het gaat om twee masten van 25 meter hoog.

De verwijsmast verwijst naar bedrijven die op Park15 gevestigd zijn, de reclamemast biedt ruimte voor lichtreclame. De LED-schermen van de reclamemast moeten tussen 23.00 uur en 6.00 uur uitgeschakeld zijn en zijn voorzien van een dimsysteem, om lichtvervuiling te verminderen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de aanvraag deze week besproken en legt de vergunningsaanvraag nu met positief advies voor aan de gemeenteraad. De masten passen in het reclamebeleid van de gemeente Overbetuwe, maar niet in het bestemmingsplan. Daarom moet de gemeenteraad eerst een verklaring van geen bedenkingen geven. Als de raad geen bedenkingen heeft, komen de plannen voor de masten vervolgens zes weken ter inzage te liggen, en kunnen mensen hierop een zienswijze indienen. Daarna volgt een definitief besluit van college en gemeenteraad.

Het college wil afwijken van het bestemmingsplan omdat de masten ruimtelijk aanvaardbaar zijn en passen bij het reclamebeleid. Het is nog niet bekend wanneer de Overbetuwse gemeenteraad de masten bespreekt.

Dit is een bericht van de gemeente Overbetuwe.