694

Vierdaagse linksom of rechtsom: maken we er een feest van of niet?

Vierdaagse links of rechtsom Oosterhout : we maken er gewoon een feestje van!

Verslag van Cor van der Horst nav het overleg met het vierdaagsecomité

Daar gingen we dan; boos en verdrietig want het 4 daagse bestuur boorde ons Oosterhoutse feestje van de vierdaagse gewoon door de neus. Zomaar opeens en zonder overleg, zo voelde dat.

Hoe kan je dat maken na 100 jaar en zonder aanleiding? Veel mensen uit Oosterhout willen het bijltje erbij neer gooien. Dan maar helemaal niets!!!

Het bestuur van de vierdaagse hoorden onze argumenten en emoties rustig aan. En bood haar excuses aan dat het voor ons dorp zo loopt en hoopt dat we hun verhaal echt willen aanhoren.

We weten allemaal dat in 2006 het zo mis ging op de dijk, dat er doden vielen. Dat mag niet meer gebeuren. En er zijn dan ook heel veel maatregelen getroffen om dit te voorkomen.

En zo als elk jaar werd ook vorig jaar uitvoerig geëvalueerd. 
En toen bleek, dat het bijna weer mis was gegaan, maar dit keer door de veranderde verkeerssituatie. Bijna moesten we weer doden betreuren  doordat hulpverlening, zoals brandweer en ambulance, niet op tijd bij de mensen op de dijk konden komen.

Het vierdaagse bestuur is verantwoordelijk voor de veiligheid van de wandelaars, het publiek en de situatie erom heen. En is op zoek gegaan naar alternatieven en ging daarbij niet over een nacht ijs. Na veel en lang overleg met de betrokken gemeenten, bleek de meest eenvoudige oplossing de tocht van dinsdag omdraaien.  Er is getracht om zo snel mogelijk en veel mogelijk iedereen in te lichten.

Het vierdaagse bestuur staat open voor kritiek en wil graag iedereen te woord staan en was blij met het  bezoek uit Oosterhout. Ze verwoorden heel mooi waar het omgaat: ”dit is een feestje voor ons allemaal. Wees trots op je dorp en maak er ook een feestje van” En dat waren we wel van plan:” voor al die dappere lopers: In plaats van een drankje op het eind van de strijd, nu eerst een ontbijt”

Dus laten we ons als dorp niet kennen en beginnen we de avond ervoor en ontvangen de wandelaars op blauwe dinsdag zo rond  7.00/8.00u met koffie en een broodje en veel muziek!!!

Alleen voor beschuit komen we eruit!!!

694

Bron: Gelderlander, 24 februari 2017

De gemeente Overbetuwe, in de persoon van onze Burgemeester Toon van Asseldonk en wethouder Wijnte Hol, heeft ons toegezegd ons te helpen om er toch een mooi feest van te maken. Maar dan moeten we zelf wel eerst in actie komen. We zijn inmiddels aangesloten bij het ‘Blauwe team’, want Overbetuwe wil graag op de eerst dag de vierdaagse blauw kleuren. Daarin zitten mensen van de gemeente, de dorpsraden van Oosterhout en Slijk Ewijk en de ondernemersvereniging in Elst. Voor Oosterhout kunnen we nog heel veel handjes gebruiken: Wie doet er mee om er toch weer een mooi feest van te maken? Meld je aan bij Mariel de Vries: secretaris@dorpsraadoosterhout.nl 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 4 =