Dorpsraad Oosterhout

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Oosterhout na 100 jaar eerste dorp op Vierdaagseroute

E-mailadres Afdrukken PDF

blauwe_dinsdag_banner

Oosterhout na 100 jaar eerste dorp op Vierdaagseroute

Over een week is het zover. Dan maakt het vierdaagselegioen zich op voor haar eerste wandeldag. Voor het eerst nemen de lopers de route in tegengestelde richting: na de Waalbrug gaat het linksaf de Oosterhoutsedijk op. Dat betekent een primeur voor Oosterhout: wij zijn het eerste dorp dat de lopers aandoen. Dat zal wennen zijn en voor sommige dorpsbewoners is het een flinke teleurstelling. Maar onder het mom van ‘Als het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan’, hopen we dat u er samen met ons toch een mooi feest van kunnen maken!


Blauwe dinsdag

Op dinsdag 18 juli gaat de 101e Nijmeegse Vierdaagse van start. Sinds de 100-ste editie van vorig jaar is deze eerste dag van de Vierdaagse omgedoopt tot “Blauwe Dinsdag”. Blauw omdat de gemeente Overbetuwe een heerlijke plek is om te wonen, werken én wandelen tussen het blauw van de rivieren Rijn en Waal. Ook Oosterhout zal die dag op verschillende manieren blauw gekleurd zijn. De gemeente Overbetuwe helpt ons om het dorp blauw aan te kleden. We hopen dat u zelf daar ook een steentje aan bij wilt dragen door ook bij u de boel blauw te versieren en als u de lopers verwelkomt dat ook in het blauw te doen. Speciaal voor de gelegenheid is er bij de Blokker in Elst volop blauwe aankleding te koop.


Blauw welkom in Oosterhout

Ondanks het vroege tijdstip -vanaf 5.15 uur tot ongeveer 9.30 uur komen de lopers door ons dorp- hopen we samen met u de wandelaars een hartelijk ontvangst te geven. Met live muziek van Con Amore langs de route, koffie en broodjes bij Merkus, beschuit met blauwe muisjes en de straten blauw versierd door vrijwilligers en vooral ook de mensen uit Oosterhout langs de kant om de lopers aan te moedigen. De burgemeester, uiteraard ook in vol blauw ornaat, heet de vierdaagselopers aan het begin van zijn gemeente welkom en zal ze succes wensen.

We hebben speciale Oosterhoutse 4Daagse ‘Blauwe Dinsdag’ vlaggen te koop voor 25 euro per stuk. Als u een vlag wilt kopen, neem dan contact op met Mariel de Vries: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


Route opgesplitst en wegafzettingen vanaf 4.00 uur

Doordat de route nu omgekeerd is, moet u er rekening mee houden dat er in Oosterhout wegafzettingen zijn van 4.00 tot 10.00 uur. Meer informatie over waar en hoe laat deze afzettingen zijn, vindt u op de site van de 4 daagse: http://www.4daagse.nl/images/files/2017/Wegafzettingen-2017-dinsdag.pdf. De route door Oosterhout wordt dit jaar opgesplitst: de lopers van de 30 kilometer snijden een stukje af. Ze slaan af bij de Gansstraat en gaan via de Peperstraat naar de Oosterhoutsestraat. De rest van de wandelaars blijft via de Waaldijk en de Dorpsstraat naar het Vredesplein lopen om dan weer verder te gaan op de Oosterhoutsestraat. De route kunt u inzien op http://www.4daagse.nl/images/files/2017/Vierdaagse-2017-dag1.png.

Heeft u nog vragen? Laat het ons weten en stuur een mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bel met Mariël de Vries 06 1221 3330. Graag tot dinsdagochtend, heel vroeg…

Met blauwe groet,

het Oosterhoutse 4daagse organisatieteam: Ans Huisman, Nellie van der Moolen, Sjoukje en Piet Koremans, Frans van Dam, Peter van Moerkerk, Walter Sietinga, Frans Spaan, Bert Diepenveen en Mariel de Vries 

Laatst aangepast op maandag 10 juli 2017 19:53  

Leden Menu

We hebben 28 gasten online
Aantal unieke bezoekers:
Wie bezoekt deze website? ==> Statistieken