Uitnodiging Informatiebijeenkomst Dorpshart

LEONARDUSKERKop woensdag 21 juni, 20.00 uur, Dorpshuis De Schakel

Hart voor Oosterhout

Al bijna 10 jaar koesteren we als inwoners van Oosterhout een ‘hartenwens’: (weer) een levendig en herkenbaar dorpshart en een plek in Oosterhout om te blijven wonen, ook als je ouder wordt en hulp nodig hebt. Ook willen we onze Leonarduskerk, die met sluiten wordt bedreigd, heel graag behouden voor het dorp.

De unieke kans om dit dorpshart te vormen en de kerk te behouden en woningen voor ouderen te bouwen doet zich nu voor: door de kerk en de ruimte er om heen op een andere manier te gaan gebruiken. Om in te schatten hoe groot de kans van slagen is voor zo’n ingrijpend project, hebben vele mensen uit Oosterhout de koppen bij elkaar gestoken en kunnen we nu de eerste resultaten van de haalbaarheid van dit plan presenteren.

Haalbaarheidsonderzoek

Woonstichting Valburg en Aannemer Jansen & van Ralen hebben aangeboden om een haalbaarheidsonderzoek te betalen en te organiseren. We zijn erg blij met dit initiatief, want zo’n plan konden we niet zelf betalen. Dit haalbaarheidsonderzoek wordt uitgevoerd door bureau Hylkema in samenwerking met VKZ. Het haalbaarheidsonderzoek nadert op dit moment de ontknoping: als we het dorpshuis in de Kerk willen herbergen, past dat dan en zo ja hoeveel gaat het kosten? En als het dorpshuis in de Kerk zit, is het onderhoud dan wel te betalen? En als we woningen voor ouderen willen, waar komen die dan precies en hoeveel zijn het er dan? En waar moet iedereen die op bezoek komt parkeren, waar komt het plein en wat kost dat plein? En de school, blijft die op dezelfde plek of gaat de school in de toekomst ook nog verhuizen? Allemaal vragen waar we de 21e samen met u antwoord op willen gaan geven.

De klankbordgroep

De mensen die toe nu toe hebben meegedacht over het plan zijn onder meer RK Kerk, dorpshuis De Schakel, Kinderopvang de Klompjes, Basisschool SamSam, de dorpsraad, Woonstichting Valburg, en Aannemersbedrijf Jansen & van Ralen.

Komt u 21 juni ook?

Graag tot ziens op woensdag 21 juni om 20.00 uur bij het dorpshuis De Schakel. Als u niet in de gelegenheid bent om te komen, maar graag op de hoogte gehouden wordt, of als u een steentje wilt bijdragen aan het project, in welke vorm dan ook, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bel met Mariël de Vries: 06-12213330.

Laatst aangepast op dinsdag 23 mei 2017 09:26